Rieten dak

Karakteristiek, modern en warm: dat is hoe je een rieten dak het beste kunt omschrijven. Veel mensen zijn er dol op en dat begrijpen we maar al te goed! Zo zorgt het in de winter voor warmte, terwijl het in de zomer een isolerende werking heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige uitstraling. Want zeg nou zelf: een rieten dak is toch een echte blikvanger?!

Een huis met rieten dak: dit moet je weten

Of je nou gaat verhuizen of jij jouw dakbedekking wilt voorzien van een prachtige rieten kap: in elk geval is het handig dat jij jezelf een beetje inleest. Want wat zijn nou de voordelen van een rieten dak? En zijn er nou ook nadelen? Om je een goed beeld te geven waar je rekening mee moet houden als je een rieten dak laat plaatsen, hebben wij het één en ander voor je op een rij gezet. Lees dus snel verder..

Voordelen van een rieten dak

We hebben het al even genoemd: een rieten dak zorgt ervoor dat het binnen altijd een aangename temperatuur is, hierdoor verlaagt het ook de energiekosten. Bovendien geldt dat een rieten dak ook nog eens de waarde van een huis verhoogt. Hartstikke fijn, want het zorgt ook nog eens voor een prachtige uitstraling. Verder geldt dat riet een erg licht materiaal is. Een stuk lichter dan dakpannen. Dit zorgt voor een minder grote belasting voor de dakconstructie.

Nadelen van een rieten dak

Ondanks de vele voordelen van een rieten dak, zijn er ook helaas een aantal nadelen. Zo gaat een rieten dak niet een heel leven mee. Houd ongeveer rekening met een tijd van 25 tot 30 jaar. Hierna moet het dak gerenoveerd worden. Verder geldt dat een rieten dak vocht opneemt. Hierdoor kan er algengroei ontstaan en kunnen vogels en ongedierte zich nestelen, ook is water een geleider, dus wordt de isolerende werking op dat moment minder. Daarom is het belangrijk dat je een rieten dak goed onderhoud. Houd ongeveer rekening met een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Zo zorg je ervoor dat je rieten dak in optimale conditie blijft en dat je er zo lang mogelijk plezier van beleeft.

Een rieten dak met enkel voordelen?

Wil je dus kiezen voor een natuurlijke uitstraling in combinatie met weinig onderhoud? En wil je ook nog eens investeren in een dak met een veel langere levensduur? Dan biedt een kunstrieten dak de juiste uitkomst! Candur biedt een op maat gemaakte kunstrieten dak aan waar je voor een lange tijd plezier van beleeft. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Dit kan door ons te bellen of door ons contactformulier in te vullen. Wij vertellen je graag geheel vrijblijvend meer over de mogelijkheden en kunnen je ook helpen bij het maken van een offerte op maat. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en met welke kosten je rekening moet houden.

Candur biedt een op maat gemaakte kunstrieten dak aan waar je voor een lange tijd plezier van beleeft. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.