Rieten dak

Karakteristiek, modern en warm: dat is hoe je een rieten dak het beste kunt omschrijven. Veel mensen zijn er dol op en dat begrijpen we maar al te goed! Zo zorgt het in de winter voor warmte, terwijl het in de zomer een isolerende werking heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige uitstraling. Want zeg nou zelf: een rieten dak is toch een echte blikvanger?!

Een huis met rieten dak: dit moet je weten

Of je nou gaat verhuizen of jij jouw dakbedekking wilt voorzien van een prachtige rieten kap: in elk geval is het handig dat jij jezelf een beetje inleest. Want wat zijn nou de voordelen van een rieten dak? En zijn er nou ook nadelen?

Voordelen van een rieten dak

We hebben het al even genoemd: een rieten dak zorgt ervoor dat het binnen altijd een aangename temperatuur is, hierdoor verlaagt het ook de energiekosten. Bovendien geldt dat een rieten dak ook nog eens de waarde van een huis verhoogt. Hartstikke fijn, want het zorgt ook nog eens voor een prachtige uitstraling.

Nadelen van een rieten dak

Ondanks de vele voordelen van een rieten dak, zijn er ook helaas een aantal nadelen. Zo gaat een rieten dak niet een heel leven mee. Houd ongeveer rekening met een tijd van 25 tot 30 jaar. Hierna moet het dak gerenoveerd worden, afhankelijk van hoe goed je het rieten dak hebt onderhouden. Verder geldt dat een rieten dak vocht opneemt. Hierdoor kan er algengroei ontstaan en kunnen vogels en ongedierte zich nestelen. Daarom is het belangrijk dat je een rieten dak goed onderhoud en dus regelmatig deze laat verwijderen.

Met de huidige isolatienormen bevat een natuurlijk rieten dak op dag 1 van het leggen, ongeveer 30 cm dikte, deze heeft een R-waarde van 1 a 2 als het droog is. Als natuurriet nat wordt, is het meer een geleider en wordt de isolatiewaarde lager.

Een rieten dak met enkel voordelen?

Hoewel een natuurlijk rieten dak ook nadelen kent, geldt dit niet zo bij een kunstrieten dak. Wil je dus kiezen voor een natuurlijke uitstraling in combinatie met weinig onderhoud? En wil je ook nog eens investeren in een dak met een veel langere levensduur? Dan biedt een kunstrieten dak de juiste uitkomst!

– Uitstraling van natuurriet
– Hoge isolatiewaarde (minimaal 15 cm dikte met een beginnende R-waarde van 3.
– Langere levensduur
– Vlamdovend
– Onderhoudsarm
– Breed toepasbaar

Candur biedt een op maat gemaakte kunstrieten dak aan waar je voor een lange tijd plezier van beleeft. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.