Candur heeft riet tot kunst verheven

Over Candur

Candur heeft riet tot kunst verheven

Als iemand me vraagt ‘wat doen jullie eigenlijk’, dan is mijn eerste gedachte vaak ‘we maken dromen waar’. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar toch…u zelf kijkt nu immers ook even op de site van Candur? Ziet u het al voor zich, zo’n prachtige, rijke rieten kap als bekroning van uw huis?

Juist het mogelijk maken van zo’n vergezicht zorgt ervoor dat ik er extra trots op ben een Wemekamp te zijn.

Als zoon van oprichter en Candur-initiatoren Jan Wemekamp, ben ik inmiddels de jongste telg van een generaties-oud geslacht van ambachtelijke rietdekkers. Al in de negentiende eeuw werkten onze voorouders ‘in het riet’. Het oogsten, de verwerking van het riet, de opslag en natuurlijk het rietdekken zelf. Een ambacht waar wij als Wemekamp mee doorzeemd zijn. En het is alleen die verwevenheid met natuurriet, die kon leiden tot Candur, het ultiem hoogwaardige kunststof-alternatief voor natuurriet.

Juist het mogelijk maken van zo’n vergezicht zorgt ervoor dat ik er extra trots op ben een Wemekamp te zijn.

Natuurriet, maar dan met de voordelen van Candur

Meer over dit niet ontvlambare en onderhoudsarme product leest op deze site. Maar ik kan me voorstellen dat u er nog meer van wilt weten en zien. Aarzelt u vooral niet want uw eigen rietdekker, architect of aannemer vertelt u graag meer over Candur. Maar ook bij ons bent u meer dan welkom!

 

Aangenaam,

Candur B.V.

 

Jan & Nelleke Wemekamp en zoon Dirk Jan Wemekamp