Rieten dak vervangen

Wanneer u een rieten dak heeft dan is het na een bepaalde periode tijd om het rieten dak te vervangen. Dit komt doordat een rieten dak niet een eeuwig leven leidt, waardoor het dak niet meer in een goede staat is dat het invloeden van buitenaf kan beschermen bijvoorbeeld. Daarom vertellen wij u vandaag hoe u een rieten dak moet vervangen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Een rieten dak vervangen: hoelang gaat het mee?

Een eerste vraag die u uzelf kunt afvragen is wanneer u een rieten dak het beste kunt vervangen. In elk geval ligt het antwoord weer anders. Zo ligt het er ten eerste aan hoe goed u het rieten dak hebt onderhouden. Verder zegt ook de kwaliteit van het rieten dak veel over hoelang het dak in een goede staat blijft. Uiteindelijk is het goed om te weten dat een rieten dak ongeveer meegaat. Gemiddeld gezien mag u uitgaan van ongeveer 25 tot 30 jaar, maar blijf dit tussentijds goed controleren zodat u weet met welk tijdsbestek u rekening moet houden.

Wanneer vervangen?

Maar waar moet u dan opletten als u een rieten dak wilt vervangen? Wij raden u aan om goed te kijken of de horizontale binddraden in het zicht komen. Is dit het geval over het merendeel van het rieten dak? Dan is het belangrijk om eens kritisch te kijken naar de mogelijkheden van het vervangen van het dak. Naast dat een rieten dak helemaal vervangen kan worden, kan ook de conclusie zijn dat maar een deel van het dak niet meer in goede staat is. In dit geval kunt u ook een deel van het dak laten vervangen.

Rieten dak vervangen door kunstrieten dak

Naast dat u natuurlijk een rieten dak kunt vervangen door een nieuw rieten dak, is het ook mogelijk om uw rieten dak te vervangen door een kunstrieten dak. In dit geval kiest u dus voor dezelfde uitstraling op het dak, maar profiteert u van de voordelen van het kunstriet. Eén van deze voordelen is dat dit materiaal over het algemeen langer meegaat en onderhoudsvriendelijker is.

Meer weten over een rieten dak vervangen?

Wilt u uw rieten dak vervangen? Wij kunnen u helpen door uw rieten dak te vervangen door een kunstrieten dak. Wilt u dit? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Met het juiste onderhoud gaat een rieten dak wel 25 jaar mee. Om zo lang mogelijk plezier te beleven aan uw rieten dak is het belangrijk om dit onderhoud regelmatig te laten plaatsvinden. Er zijn verschillende methoden toe te passen voor het onderhouden van uw rieten dak. Denk bijvoorbeeld aan het kammen en het sprayen van uw rieten dak.

Wanneer rieten dak vervangen?

Gemiddeld gaat een rieten dak wel 25 jaar mee. Wanneer over het merendeel van het rieten dak de horizontale binddraden in het zicht komen, raden wij aan om een kritisch te kijken naar de mogelijkheden van het vervangen van het dak. Is uw rieten dak simpelweg kapot of verrot, overweeg dan ook een vervanging van uw rieten dak. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van het dak te laten vervangen wanneer nodig.