Rieten dak vervangen

Wanneer je een rieten dak hebt dan is het na een bepaalde periode tijd om het rieten dak te vervangen. Dit komt doordat een rieten dak niet een eeuwig leven leidt, waardoor het dak niet meer in een goede staat is dat het invloeden van buitenaf kan beschermen bijvoorbeeld. Daarom vertellen wij je vandaag hoe je een rieten dag moet vervangen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Een rieten dak vervangen: hoelang gaat het mee?

Een eerste vraag die je jezelf kunt afvragen is wanneer je een rieten dak het beste kunt vervangen. In elk geval ligt het antwoord weer anders. Zo ligt het er ten eerste aan hoe goed je het rieten dak hebt onderhouden. Verder zegt ook de kwaliteit van het rieten dak veel over hoelang het dak in een goede staat blijft. Uiteindelijk is het goed om te weten dat een rieten dak ongeveer meegaat. Gemiddeld gezien mag je uitgaan van ongeveer 25 tot 30 jaar, maar blijf dit tussentijds goed controleren zodat je weet met welk tijdsbestek je rekening moet houden.

Wanneer vervangen?

Maar waar moet je dan opletten als je een rieten dak wilt vervangen? Wij raden je aan om goed te kijken of de horizontale binddraden in het zicht komen. Is dit het geval over het merendeel van het rieten dak? Dan is het belangrijk om eens kritisch te kijken naar de mogelijkheden van het vervangen van het dak. Naast dat een rieten dak helemaal vervangen kan worden, kan ook de conclusie zijn dat maar een deel van het dak niet meer in goede staat is. In dit geval kan je ook een deel van het dak laten vervangen.

Rieten dak vervangen door kunstrieten dak

Naast dat je natuurlijk een rieten dak kunt vervangen door een nieuw rieten dak, is het ook mogelijk om je rieten dak te vervangen door een kunstrieten dak. In dit geval kies je dus voor dezelfde uitstraling op het dak, maar profiteer je van de voordelen van het kunstriet. Eén van deze voordelen is dat dit materiaal over het algemeen langer meegaat en onderhoudsvriendelijker is.

Meer weten over een rieten dak vervangen?

Wil jij jouw rieten dak vervangen? Wij kunnen je helpen door je rieten dak te vervangen door een kunstrieten dak. Wil je dit? Dan raden we je aan om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Met het juiste onderhoud gaat een rieten dak wel 25 jaar mee. Om zo lang mogelijk plezier te beleven aan je rieten dak is het belangrijk om dit onderhoud regelmatig te laten plaatsvinden. Er zijn verschillende methoden toe te passen voor het onderhouden van je rieten dak. Denk bijvoorbeeld aan het kammen en het sprayen van je rieten dak.

Wanneer rieten dak vervangen?

Gemiddeld gaat een rieten dak wel 25 jaar mee. Wanneer de horizontale binddraden in het zicht komen over het merendeel van het rieten dak dan raden wij aan om een kritisch te kijken naar de mogelijkheden van het vervangen van het dak. Is je rieten dak simpelweg kapot of verrot, overweeg dan ook een vervanging van je rieten dak. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van het dak te laten vervangen wanneer nodig.