Candur heeft riet tot kunst verheven

Rieten dak vervangen

Natuurrieten dak of kunstrieten dak vervangen, wat zijn de verschillen?

Als eigenaar van een rieten dak, is het cruciaal om te begrijpen hoe u uw dak kunt vervangen en welke opties u heeft om de duurzaamheid en uitstraling te behouden. Hier delen we belangrijke informatie over zowel natuurlijk riet als kunstrieten daken, inclusief hun levensduur en wanneer vervanging nodig is.

De verschillen bij het vervangen

Het vervangen van natuurlijk riet en kunstrieten daken verschilt op essentiële punten. Natuurlijk riet heeft een levensduur van 25-30 jaar bij goed onderhoud, terwijl kunstriet, zoals Candur, langer meegaat en minder onderhoud vergt. Beide hebben een gelijke uitstraling, maar kunstriet heeft een hogere isolatiewaarde. Natuurlijk riet vergt meer onderhoud vanwege vocht en algengroei, terwijl kunstriet rotvrij en zelfreinigend is. Bovendien kan kunstriet op daken met een lagere hellingshoek worden gebruikt, en biedt het extra brandveiligheid dankzij vlamdovende materialen zoals Candur. De keuze hangt af van specifieke behoeften en voorkeuren.

Indicaties voor wanneer uw dak toe is aan vervanging

Ongeacht of u natuurlijk riet of een kunstrieten dak heeft, zijn er duidelijke tekenen die aangeven wanneer vervanging nodig is. Let vooral op of de horizontale binddraden zichtbaar zijn over het merendeel van uw dak. Als dit het geval is, is het tijd om serieus te overwegen het dak te vervangen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om slechts een deel van het dak te vervangen als dat nodig is.

 

Vervanging door vakexperts

Om een vlekkeloze vervanging te garanderen, raden we aan om te vertrouwen op vakexperts die ervaring hebben met zowel natuurlijk riet als kunstrieten daken. Onze professionele dakdekkers begrijpen de complexiteit van beide materialen en zorgen voor een nauwkeurige en zorgvuldige vervanging, inclusief het verwijderen van het oude dak en het plaatsen van het nieuwe riet of kunstriet.

Neem de stap voor een duurzame toekomst

Als u klaar bent om uw dak te vervangen, staan wij tot uw dienst, ongeacht of u kiest voor natuurlijk riet of kunstriet. We kunnen u voorzien van deskundig advies en uitvoering, zodat uw nieuwe dak prachtig en betrouwbaar zal zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het vervangingsproces en de voordelen van onze dakoplossingen.

Meer weten over een rieten dak vervangen?

Wilt u uw rieten dak vervangen? Wij kunnen u helpen door uw rieten dak te vervangen door een kunstrieten dak. Wilt u dit? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen of te kijken bij veel gestelde vragen. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Het vervangen van natuurlijk riet en kunstrieten daken verschilt op essentiële punten. Natuurlijk riet heeft een levensduur van 25-30 jaar bij goed onderhoud, terwijl kunstriet, zoals Candur, langer meegaat en minder onderhoud vergt.

Wanneer moet een rieten dak worden vervangen?

Ongeacht of u natuurlijk riet of een kunstrieten dak heeft, zijn er duidelijke tekenen die aangeven wanneer vervanging nodig is. Let vooral op of de horizontale binddraden zichtbaar zijn over het merendeel van uw dak. Als dit het geval is, is het tijd om serieus te overwegen het dak te vervangen.