Candur heeft riet tot kunst verheven

Kosten rieten dak

Kosten rieten dak

Bent u aan het oriënteren om te kiezen voor een rieten dak? Een belangrijk punt bij het maken van een keuze is dat u weet met welke kosten u rekening moet houden. Daarom leggen we u op deze pagina uit wat de kosten zijn van een rieten dak, zodat u wellicht beter kunt bepalen of een rieten dak wel of niet geschikt is voor u.

Wat zijn de kosten van een rieten dak?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een rieten dak diverse prijsklassen kent. Zo zijn er bijvoorbeeld twee soorten riet: natuurriet en kunststofriet. Daarnaast is kunststofriet weer onder te verdelen in twee andere soorten. Natuurriet is het voordeligst en kost gemiddeld minder, kunstriet daarentegen ligt qua prijs hoger, maar heeft ook zeker andere voordelen dan natuurriet, die beter kunnen aansluiten op de behoefte.

Dat is niet het enige waar u rekening mee moet houden. Ook heeft het vorm van het dak invloed op de uiteindelijke prijs. Wanneer er veel draaipunten of hoeker in het dak zijn dan kunnen de uiteindelijke kosten hoger uitkomen.

Houd bovendien ook rekening met de kosten voor het plaatsen van riet. Dit komt doordat er ook nog arbeidskosten berekend moeten worden en ijzerdraad en schroeven ook nog meegerekend moeten worden. Per bedrijf is het afhankelijk wat hiervoor de kosten zijn. 

Een extra beveiliging van uw rieten dak

Naast de standaard kosten waar u rekening mee moet houden, worden er vaak ook opties gegeven om je rieten dak extra te beveiliging. Zo kan u denken aan een brandwerende coating, vonkenvanger en bijvoorbeeld een anti-mos coating.

Onderhoud

Wanneer het rieten dak eenmaal is geplaatst is het goed om te weten dat er door de jaren heen ook bijkomende onderhoudskosten zijn waar je rekening mee moet houden. Zo zorgt u ervoor dat insecten en vogels minder kans maken om zich te nestelen en blijft het dak langer in goede staat.

Meer weten over de kosten van een rieten dak?

Bovenstaande kosten zijn gebaseerd op de kosten van een rieten dak. Bent u benieuwd wat de kosten zijn van een kunstrieten dak? Daar kunnen wij u bij helpen. Houd daarmee rekening dat u qua onderhoudskosten bij een kunstrieten dak veel voordeliger uit bent. Ook gaat een kunstrieten dak langer mee dan een natuurrieten dak. Wij vertellen u er graag meer over, dus deel uw bouwtekening met ons en wij kunnen u een prijsindicatie geven.

Veelgestelde vragen

Wat kost een rieten dak?

 

De kosten van een rieten dak zijn erg uiteenlopend en daarom kunnen wij niet direct een indicatie geven. Dit is afhankelijk van een aantal interne en externe factoren, namelijk het soort riet, de vorm van het dak en de arbeidskosten voor het zetten van het dak. Bent u benieuwd wat de kosten voor uw dak zijn? Deel dan uw bouwtekening met ons, dan kunnen wij een prijsindicatie geven.