De unieke kenmerken van Candur kunstriet

Na jaren van analyse en research is er nu Candur: een hoogwaardig pvc-kunststof dat door toevoeging van cellulose een prachtige rietstructuur heeft. Candur is ontwikkeld vanuit de kennis van riet en rietdekken, verrijkt met de eigenschappen van kunststof. Dat maakt het niet alleen een mooi product, maar het zorgt ook voor veel voordelen ten opzichte van natuurriet. Door voortdurend door te ontwikkelen en de nieuwste technologieën toe te passen, blijven we de kwaliteit en uitstraling van Candur optimaliseren. Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland!

De uitstraling van natuurriet

Candur heeft de prachtige en rijke uitstraling van natuurriet. Op afstand is het kunstriet niet te onderscheiden van echt. Dit komt door de hoogwaardige kwaliteit kunststof gecombineerd met cellulose. Bovendien wordt Candur riet op dezelfde manier gedekt als natuurriet.

Hoge isolatiewaarde

Bij natuurriet is de kans op verrotting aanwezig. Dit benadeelt de isolatiewaarde. Candur heeft geen risico op verrotting. En dat merkt u! Het kunstriet heeft 300% meer isolatiewaarde dan een natuur rieten dak.

Lange levensduur

Waar een natuur rieten kap na 25 tot 30 jaar aan vervanging toe is, gaat Candur langer mee. Vergelijk Candur kunstriet met kunststof kozijnen; die bewijzen zich ook al 60 jaar. Deze lange levensduur maakt kunst riet heel aantrekkelijk.

Vlamdovend

Candur is gemaakt van pvc… een vlamdovend materiaal! Daar kan geen enkele coating of spray op natuurriet tegenop. Kopzorgen om brandveiligheid zijn dus verleden tijd als u kiest voor Candur.

Onderhoudsarm

Een natuurlijk rieten dak neemt vocht op. Dat maakt het een voedingsbodem voor algengroei. Ook vogels en ongedierte zijn er gek op. Candur is rotvrij én waterproof. Sterker nog: het kunstriet is zelfreinigend. Dat betekent dat u nooit zelf het dak op hoeft om het te reinigen!

Breed toepasbaar

Natuurriet vereist een hellingshoek in het dak van tenminste 45°voor een snelle droging. Een dak dekken met Candur kan al vanaf een hellingshoek van slechts 20°, omdat het materiaal waterproof en rotvrij is. Daarom zijn voor een architect en rietdekker de toepassingsmogelijkheden van een dak met Candur veel groter.