Candur heeft riet tot kunst verheven

Riet dak plaatsen

Riet dak plaatsen

Wist u dat je een rieten dak op diverse soorten huizen kan plaatsen? Van oudsher was een rieten dak erg geschikte voor boerderijen, maar dat is tegenwoordig geen must meer. Daarom geven we u op deze pagina wat inspiratie, zodat u een goed beeld krijgt waar een rieten dak plaatsen allemaal mogelijk is.

Boerderijen

We hebben het al even benoemd: maar boerderijen staan echt bekend om zijn rieten daken. Vroeger had het echt een praktische functie en werd het écht gebruikt voor dakdekking. Tegenwoordig is dat echt niet meer het geval en staat het juist bekend om zijn warme en luxe uitstraling. Bovendien kiezen steeds meer mensen voor kunstriet als rietbedekking. Dit komt doordat het een duurzame oplossing is en het een stuk minder onderhoud vergt.

Villa’s

Het is een trend wat we steeds vaker zien: villa’s met rieten daken. Doordat rieten daken een steeds luxer karakter hebben, ziet u steeds vaker dat mensen ze toepassen op villa’s. Het geeft een huiselijk en landelijk karakter en het geeft een warme sfeer aan de woning. Vaak worden rieten daken gecombineerd met witte of grijze villa’s, waardoor het rieten dak prachtig tot zijn recht komt.

Horeca gelegenheden

In de wat meer bosrijke gebieden ziet u steeds vaker horeca gelegenheden met rieten daken. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe en de Betuwe. Dit zijn vaak prachtige vrijstaande gebouwen waarbij het rieten dak zorgt voor een extra warme uitstraling. Perfect dus voor een horeca gelegenheid, want dit is een plek waar gastvrijheid op één staat.

Riet dak plaatsen: wat kunnen we voor u betekenen?

Of u nou een riet dak wilt plaatsen op een boerderij, villa of een horeca gelegenheid: wij vertellen u precies waar u op moet letten en hoe we u het beste kunnen helpen.