Candur heeft riet tot kunst verheven

Rietdekkersbedrijf

Rietdekkersbedrijf

Rietdekken is een vak apart. Deze ambacht vraagt om specialistische vaardigheden. Doordat een rieten dak een flinke investering is en dit jarenlang mooi blijft, is het belangrijk dat het rietdekken op een kundige manier gebeurt. Maar waar moet u op letten als je een rietdekkersbedrijf inhuurt? Wij vertellen u een aantal punten waar u rekening mee moet houden, zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Rietdekkersbedrijf: waar moet u op letten?

Als u een rietdekkersbedrijf inschakelt dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Wat deze punten zijn? We lichten het kort voor u toe.

  • Ervaring van het bedrijf: kies voor een ervaren rietdekkersbedrijf. Deze bedrijven kennen de kneepjes van het vak en weten vaak goed hoe zo efficiënt mogelijk te werk moeten gaan. Ook beschikken ze over topkwaliteit materialen en gereedschap waardoor je gaat voor goud.
  • Onderhoudscontract: er zijn rietdekkersbedrijven waar je enkel terechtkunt voor het aanbrengen van een rieten dak, maar er zijn ook partijen die een bredere dienstverlening aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan speciale onderhoudscontracten om het dak in een zo’n goed mogelijke staat te houden.
  • Moeilijkheidsgraad: geen enkel dak is hetzelfde. Wanneer een dak veel hoeken en inkepingen heeft, is dit lastiger te dekken dan wanneer er weinig vormen in zitten. Denk hier dus goed over na, want dit heeft veel invloed op de uiteindelijke prijs van het project.

Welk rietdekkersbedrijf moet ik kiezen?

Dat verschilt maar net wat uw wensen zijn. Als u op zoek gaat naar een goed rietdekkersbedrijf dan kunnen wij zeker een partij als Wemekamp aanbevelen. Wij werken samen met dit bedrijf en zij weten als geen ander hoe ze op een zo’n vakkundig mogelijke manier een kunststof rieten dak kunnen leggen. Heeft u vragen over de werkwijze van dit bedrijf of bent u benieuwd met welke kosten u rekening moet houden? Neem dan contact op met ons of met Wemekamp. Zo weet u beter wat u kunt verwachten.