Rietdekkersbedrijf

Rietdekken is een vak apart. Deze ambacht vraagt om specialistische vaardigheden. Doordat een rieten dak een flinke investering is en dit jarenlang mooi blijft, is het belangrijk dat het rietdekken op een kundige manier gebeurt. Maar waar moet je op letten als je een rietdekkersbedrijf inhuurt? Wij vertellen je een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Rietdekkersbedrijf: waar moet je op letten?

Als je een rietdekkersbedrijf inschakelt dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Wat deze punten zijn? We lichten het kort voor je uit.

  • Ervaring van het bedrijf: kies voor een ervaren rietdekkersbedrijf. Deze bedrijven kennen de kneepjes van het vak en weten vaak goed hoe zo efficiënt mogelijk te werk moeten gaan. Ook beschikken ze over topkwaliteit materialen en gereedschap waardoor je gaat voor goud.
  • Onderhoudscontract: er zijn rietdekkersbedrijven waar je enkel terechtkunt voor het aanbrengen van een rieten dak, maar er zijn ook partijen die een bredere dienstverlening aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan speciale onderhoudscontracten om het dak in een zo’n goed mogelijke staat te houden.
  • Moeilijkheidsgraad: geen enkel dak is hetzelfde. Wanneer een dak veel hoeken en inkepingen heeft, is dit lastiger te dekken dan wanneer er weinig vormen in zitten. Denk hier dus goed over na, want dit heeft veel invloed op de uiteindelijke prijs van het project.

Welk rietdekkersbedrijf moet ik kiezen?

Dat verschilt maar net wat jouw wensen zijn. Als je op zoek gaat naar een goed rietdekkersbedrijf dan kunnen wij zeker een partij als Wemekamp aanbevelen. Wij werken samen met dit bedrijf en zij weten als geen ander hoe ze op een zo’n vakkundig mogelijke manier een kunststof rieten dak kunnen leggen. Heb je vragen over de werkwijze van dit bedrijf of ben je benieuwd met welke kosten je rekening moet houden? Neem dan contact op met ons of met Wemekamp. Zo weet je beter wat je kan verwachten.