Candur heeft riet tot kunst verheven

Kosten rieten dak boerderij

Kosten rieten dak boerderij

Heeft u een boerderij en bent u zich aan het oriënteren om een rieten dak te plaatsen? De kosten zijn vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel bij het maken van een weloverwogen keuze. Wat de kosten voor een rieten dak voor een boerderij zijn? We vertellen u er graag meer over.

Wat zijn de kosten van een rieten dak voor een boerderij?

Er zijn twee soorten riet: natuurriet en kunstriet. Over het algemeen geldt dat natuurriet het voordeligst is om aan te schaffen. Kunstriet is wat duurder in de aanschaf, maar het heeft een veel langere levensduur en het is onderhoudsarm, omdat het is gemaakt van pvc. Wanneer u dus kiest voor natuurriet, is het slim om rekening te houden met extra kosten in de toekomst. Het is dus maar net waar uw voorkeur naar uit gaat.

Ook de vorm en de grootte van het dak heeft invloed op de kosten van het rieten dak voor een boerderij. Veel draaipunten of hoeken in het dak zorgen uiteindelijk voor hogere kosten. Daarnaast zijn er ook altijd materiaalkosten waar rekening mee gehouden wordt. Denk aan ijzerdraad, schroeven et cetera.

Ook de arbeidskosten hebben veel invloed op de uiteindelijke kosten waar u rekening mee moet houden. Een (kunst)rieten dak plaatsen is een echte ambacht, dus laat dit over aan professionals. Wat de exacte arbeidskosten zijn verschilt per bedrijf.

Kosten rieten dak boerderij Candur

Wilt u uw boerderij voorzien van een rieten dak? Elke boerderij is anders. Deel uw bouwtekening met ons. Zo hebben we gelijk een goed beeld van de grootte van de boerderij en de vorm van het huis. Op basis hiervan kunnen wij u een prijsindicatie geven. Natuurlijk kunnen we ook bij u langskomen voor vrijblijvend advies op maat.