Candur heeft riet tot kunst verheven

Boerderij met rieten dak

Boerderij met rieten dak

Een rieten dak op een boerderij heeft een rijke uitstraling om u tegen te zeggen. Warm, landelijk en authentiek: het maakt uw boerderij compleet. Toch zit er ook een keerzijde aan een rieten dak. Zo vergt het veel onderhoud en is het meer kwetsbaar voor brand dan andere dakbedekking. Gelukkig is er een alternatief waarmee u enkel profiteert van de voordelen van rieten dak. Voorzie uw boerderij met kunstriet!

Waarom kunstriet op een boerderij?

Candur kunstriet is niet van echt te onderscheiden. Het heeft de natuurlijke uitstraling die een normaal rieten dak ook heeft. Dat is niet het enige. Candur kunstriet is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Zo geniet u jarenlang van een mooi dak. Ook heeft kunstriet een hoge isolatiewaarde en biedt het bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Hieronder lichten we kort alle voordelen toe.

1. Een rijke uitstraling

Een boerderij met een rieten dak straalt luxe en warmte uit. Kunstriet heeft dezelfde uitstraling als normaal riet. Het wordt gemaakt van hoogwaardige kwaliteit kunststof gecombineerd met cellulose. Dit is een stof die wordt gebruikt als bindmiddel, wat zorgt voor een extra stevige structuur.

Het dekken van kunstriet op een boerderij gebeurt op dezelfde manier als bij een normaal rieten dak. Wel is het goed om te weten dat technische aspecten van het dak altijd invloed hebben op de constructie en dakopbouw van het rieten dak. De opbouw kan bestaan uit twee soorten onderconstructies bij natuurriet

  1. Open constructie, dat is op sporen en latten
  2. Schroefdak, een dichte plaat. Deze constructie is tegenwoordig verplicht.

Het verschilt per project voor welke opbouw er wordt gekozen. Uiteraard wordt er altijd wel rekening gehouden met de richtlijnen van de Rietdekkers Gilde .

Of u nu op zoek bent naar een moderne en strakke look of een meer traditionele en landelijke uitstraling, het is allemaal mogelijk. Maak de keuze uit licht riet of donker riet. Laat u inspireren door ons prachtige beeldmateriaal of neem contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de verschillen te laten zien.

2. Onderhoudsarm

Een normaal rieten dak vergt veel onderhoud. Zo hebben rieten daken gemiddeld om de twee jaar een nieuwe coating nodig. Daarnaast geldt dat u een rieten dak het best om de vier jaar kan laten checken op schade en slijtage. Een kunstrieten dak is een stuk onderhoudsvriendelijker. Dit komt doordat kunstriet zelfreinigend is. Een normaal rieten dak neemt veel vocht op waardoor algengroei ontstaat. Bij een kunstrieten dak is dat niet het geval. Een must dus voor uw boerderij!

3. Lange levensduur

Een rieten dak heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar. Een kunstrieten dak gaat veel langer mee. Hierdoor is het een perfect investering waar je nauwelijks meer naar hoeft om te kijken.

4. Vlamdovend materiaal

We hopen natuurlijk dat u nooit te maken krijgt met een brand, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is helaas niet helemaal uit te sluiten. Gelukkig is Candur kunstriet gemaakt van pvc. Dit is een vlamdovend materiaal. Om de veiligheid te garanderen, hebben wij een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door BDA Testing. Zij hebben de brandveiligheid van ons kunstriet getest. De uitkomst? Candur kunstriet heeft elke test doorstaan. Een fijn gevoel dus.

5. Hoge isolatiewaarde

Goede isolatie is bij een boerderij een must. De kou treedt gemakkelijk naar binnen en hier valt haast niet tegen de stoken. Bij natuurriet is verrotting mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de boerderij ook minder goed geïsoleerd is. Gelukkig is dit bij Candur kunstriet niet het geval en profiteert u van een hoge isolatiewaarde. Ook dit hebben we weer getest via BDA Testing.

Interesse in een boerderij met ene kunst rieten dak?

Nu u meer weet over de voordelen van kunstriet als dakbedekking voor een boerderij, hopen we dat u beter weet of het iets is voor u. Wanneer u kiest voor een samenwerking met Candur, maken we gedetailleerde bouwtekeningen met alle details die onze rietdekkers nodig hebben om uw dak te leggen. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken.