Candur heeft riet tot kunst verheven

Zonnepanelen op een rieten dak: wat is er mogelijk?

Wil je graag een rieten dak plaatsen, maar wil je ook profiteren van de voordelen van zonnepanelen op een dak? Dan is het goed om eerst eens deze blog door te nemen. Wij lichten namelijk hieronder uit met welke punten je rekening moet houden als je zonnepanelen op een rieten dak wilt plaatsen.

Waarom zonnepanelen en een rieten dak?

Duurzaam meets duurzaam. Kies je voor een rieten dak? Dan kies je voor een duurzame vorm van dakbedekking. Voeg je daar zonnepanelen aan toe, dan ben je dubbel zo duurzaam bezig. Dit komt doordat zonnepanelen op een duurzame energie opwekken. Goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Hierdoor kan je namelijk flink veel energiekosten besparen. Een prima oplossing dus voor de toekomst.

Zonnepanelen op een nieuw rieten dak

Wil je graag zonnepanelen plaatsen op een rieten dak? Er zijn twee manieren voor: zo kan je ze laten plaatsen op een nieuw dak of een bestaand dak. Het makkelijkste is om de zonnepanelen op een nieuw rieten dak te plaatsen. Dit werkt als volgt: de zonnecollector wordt ingewerkt in het riet. Dit betekent dat het zonnepaneel geplaatst wordt als er een uitsparing in het riet geplaatst wordt.

Zonnepanelen op een bestaand rieten dak

Het is mogelijk om zonnepanelen op een bestaand rieten dak te plaatsen. Toch is nog wel zo dat zonnepanelen op kunstrieten daken zorgen voor minder brandgevaar vanwege de eigenschappen dat kunstriet heeft.

Veiligheid voorop!

Doordat zonnepanelen en rieten daken niet wenselijk is, blijft de kans groter op brandgevaar dan kunstrieten daken. Wil je dit zoveel mogelijk inperken? Dan kan het een goed idee zijn om te gaan voor een kunstrieten dak. Dit komt doordat kunstriet veilig en vlamdovend is.

Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op een rieten dak?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op een rieten dak? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij helpen je graag verder en geven je advies op maat, zodat je helemaal weet wat jij kan verwachten. Wel zo fijn, nietwaar?!