Candur heeft riet tot kunst verheven

Bent u op zoek naar dakbedekking voor op uw woning, maar twijfelt u tussen dakpannen en een dak van riet? Dit kan een lastige keuze zijn. Beide soorten daken hebben hun eigen voor- en nadelen. In deze blog zetten we de voordelen van een rieten dak vergeleken met dakpannen voor u op een rijtje. De volgende rieten dak voordelen komen aan bod: de natuurlijke en authentieke uitstraling van riet, de duurzaamheid en de erg goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Hieronder vertellen we u graag meer over deze voordelen van een rieten dak.

Natuurlijke en authentieke uitstraling

Eén van de grootste voordelen van een rieten dak is de natuurlijke en authentieke uitstraling. Riet geeft uw woning een klassieke en landelijke uitstraling. Het past dan ook perfect bij woonboerderijen en andere landelijke woningen. Maar ook mensen met een moderne woning zien de voordelen van een rieten dak steeds vaker in. Het is eens wat anders dan een standaard dak met dakpannen.

Warm in de winter, koel in de zomer

Ook de uitstekende isolatie-eigenschappen mogen niet in het rijtje met voordelen van een rieten dak ontbreken. Riet is een natuurlijke isolator. Rietstengels zijn hol van binnen. Deze holte is gevuld met lucht en dient zo als prima isolator. Dit is één van de belangrijkste voordelen van een rieten dak ten opzichte van dakpannen. Een dak van riet biedt namelijk betere warmte-isolatie dan dakpannen. Riet houdt de woning lekker warm in de winter en koel in de zomer. De warmte wordt veel beter gereflecteerd. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en een lagere energierekening.

Erg goede geluidsisolator

Hoewel bovengenoemde punten voor veel mensen de twee belangrijkste voordelen van een rieten dak zijn, mag ook de geluidsisolatie niet over het hoofd worden gezien. Rieten daken bieden een betere geluidsisolatie dan pannendaken. Riet staat erom bekend dat het geluiden goed absorbeert. Op deze manier heeft u minder last van geluiden die van buiten komen. Ook dit draagt bij aan een aangenamer binnenklimaat waar het prettig vertoeven is.

Duurzame keuze

Riet is tot slot duurzaam en milieuvriendelijk. Sterker nog, riet behoort tot de milieuvriendelijkste materialen die in de bouwsector worden gebruikt. Dit natuurlijke materiaal is biologisch afbreekbaar en kan eenvoudig gerecycled worden. Een dak van riet is dan ook zeer geschikt voor mensen die er een duurzame en bewuste levensstijl op nahouden. Vindt u het belangrijk om een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten? Dan hoort ook dit punt zeker thuis in het lijstje met voordelen van een rieten dak.

Ook kunstriet is een optie

Nu we de voordelen van een rieten dak ten opzichte van dakpannen hebben besproken, is het tijd om even een blik te werpen op kunstriet. Ook kunstriet is namelijk een optie wanneer u op zoek bent naar dakbedekking voor op uw woning. De kunstrieten daken van Candur worden gemaakt van een kunststof dat volledig recyclebaar is. Hoewel het kunstriet gemaakt wordt van kunststof, heeft het wel dezelfde natuurlijke uitstraling als echt riet. Een kunstrieten dak gaat bovendien veel langer mee. Een dak van kunstriet is namelijk waterproof, rotvrij en zelfs vlamdovend.

Meer weten over de voordelen van een (kunst) rieten dak?

Wilt u meer weten over de voordelen van een (kunst) rieten dak? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van informatie, advies en tips. Onze contactgegevens vindt u op de website. Zo staan we u graag telefonisch of per mail te woord. Of vul het contactformulier in zodat wij u kunnen benaderen naar aanleiding van uw vraag.