Candur heeft riet tot kunst verheven

Tips om landelijk wonen écht goed aan te pakken

Kunt u ook zo wegdromen bij de prachtige landelijke villa’s in uw stad of op televisie? Met deze tips kunt u landelijk wonen met de kleinste of juist grote aanpassingen. Door uw persoonlijke touch toe te voegen aan deze tips, creëert u gemakkelijk en betaalbaar een gezellige, landelijke sfeer in uw huis. Een landelijke woonplek zorgt voor warmte en een knusse omgeving.

Tip #1: een landelijk interieur is voor iedereen mogelijk

Een landelijk interieur creëren is voor iedereen haalbaar! Met een paar simpele tips en trucs kunt u ook een landelijke uitstraling aan uw huis geven, ongeacht uw woonsituatie of budget.

Gebruik natuurlijke materialen

Begin bijvoorbeeld met het vervangen van moderne, strakke meubels door meubels met een rustieke uitstraling. Typerend voor de landelijke stijl zijn de warme en natuurlijke materialen zoals wol, riet en hout. Integreer deze materialen in het interieur door middel van houten tafels en stoelen met zachte kussens. Voeg daarnaast wat natuurlijke elementen toe, zoals planten en bloemen.

De juiste kleuren voor een landelijke stijl

Warme, landelijke kleuren zijn onmisbaar bij het creëren van een gezellige en sfeervolle landelijke stijl in uw interieur. Kies voor kleuren als beige, bruin, terracotta en warme grijstinten om de rustieke en natuurlijke sfeer te benadrukken. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

Door te spelen met de verschillende kleuren en texturen kunt u een dynamisch geheel creëren dat de aandacht trekt. Kies voor gordijnen en kussens in warme kleuren en voeg accenten toe in bijvoorbeeld blauw en groen voor extra contrast. Door de juiste kleuren te kiezen, creëert u een tijdloze, landelijke stijl die past bij uw persoonlijke smaak en uw interieur tot leven brengt.

Landelijke decoratie voor de “puntjes op de i”

Kies voor items zoals geweven manden, houten kisten, antieke lampen en vintage foto’s om de rustieke uitstraling te benadrukken. Geweven manden en houten kisten zijn typische voorbeelden van landelijke accessoires die veelvuldig worden gebruikt om een natuurlijke uitstraling aan het interieur toe te voegen. Ze zijn niet alleen praktisch om spullen in op te bergen, maar geven ook een gezellige en rustieke sfeer aan uw huis.

Tip #2: een landelijke omgeving maakt veel goed

Woont u buitenaf? Dan heeft u geluk. De omgeving doet dan al wonderen voor u. Toch kan ook het wonen in de stad, maar met vrije natuur binnen handbereik zorgen voor een landelijk gevoel. Ook het inrichten van de buitenruimte met veel landelijke en natuurlijke materialen helpt mee.

Tip #3: ook een landelijk exterieur is overal mogelijk

Of u nu midden in de stad woont of in de landerijen, een landelijk exterieur kan overal. Vervang bijvoorbeeld uw buitendeuren door een dubbele staldeur. Of kies voor een houten schuur in de tuin. Om snel een landelijke uitstraling te realiseren, kiest u voor een rieten dak. Heeft u geen behoefte aan de nadelen van een rieten dak, zoals de regelmatige vervangingskosten of de brandbaarheid? Kijk dan naar de mogelijkheden van een kunstrieten dak bij Candur. Er is tegenwoordig meer mogelijk dan u denkt!

Wat houdt een kunstrieten dak precies in?

Candur is een hoogwaardig kunstriet, ontwikkeld in Nederland. Het heeft de uitstraling van natuurriet, maar biedt vele voordelen zoals een hogere isolatiewaarde, geen risico op verrotting en een langere levensduur. Het kunstriet kan op dezelfde manier gedekt worden als natuurriet en is aan te passen aan de bouweisen. Candur is gemaakt van pvc en is vlamdovend. Het kunstriet is opgebouwd uit verschillende lagen en wordt gelegd met behulp van andere materialen zoals houtplaten, aluminium, lood en koper.