Candur heeft riet tot kunst verheven

Als trotse eigenaar van een kunstrieten dak, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van de schoonheid en duurzaamheid van uw dak genieten. We delen een aantal tips om de levensduur van uw kunstrieten dak te verlengen. Of u nu al een Candur kunstriet dak heeft of overweegt er een te installeren, deze informatie zal u helpen om het meeste uit uw investering te halen.

Tip 1: Regelmatig onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren

Een van de belangrijkste aspecten om de levensduur van uw kunstrieten dak te verlengen, is regelmatig onderhoud. In tegenstelling tot natuurlijk riet heeft kunstriet weinig onderhoud nodig, maar enige zorg is nog steeds noodzakelijk. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de levensduur van uw rieten dak zo lang mogelijk te houden:

  • Periodieke inspectie: voer regelmatig visuele inspecties uit om eventuele beschadigingen of slijtage op te sporen. Controleer op losse of beschadigde rietstengels en zorg ervoor dat alle binddraden goed zijn bevestigd. Zo bent u er op tijd bij als er wel onderhoud oor een expert nodig is.
  • Reiniging: hoewel kunstriet zelfreinigend is, kan het in sommige gevallen toch vuil ophopen. Reinig het dak met een zachte borstel of lichte waterdruk om eventuele vervuiling te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de kunststof kunnen beschadigen.
  • Voorkom zware belasting: vermijd het betreden van het dak, vooral als het niet is ontworpen voor belasting. Het kan leiden tot beschadiging van het kunstriet en structurele problemen veroorzaken.
  • Verwijder sneeuw: in de winter, als zich sneeuw ophoopt op uw dak, verwijder deze dan voorzichtig met een sneeuwschep om overmatige druk te voorkomen.

Tip 2: Bescherm uw dak tegen weersinvloeden

De Nederlandse weersomstandigheden kunnen steeds extremer zijn. Daarom is het essentieel om uw kunstrieten dak te beschermen tegen de elementen. Dit kunt u op twee manieren doen. Allereerst is het zaak om de afvoer regelmatig te controleren. Zorg ervoor dat de afvoersystemen goed functioneren om waterophoping en mogelijke waterschade te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om bladeren en takken van het dak te verwijderen. Houd bomen en struiken die in de buurt staan van uw dak goed onder controle en verwijder regelmatig bladeren en takken om verstoppingen en schade aan het dak te voorkomen.

Tip 3: Tijdig onderhoud door een specialist

Na verloop van tijd kunnen zelfs kunstrieten daken enkele reparaties of aanpassingen vereisen om hun levensduur te verlengen. Er zijn twee reparaties die een expert kan uitvoeren wanneer dit nodig is. De eerste is de vervanging van beschadigde delen. Als u merkt dat sommige rietstengels of binddraden beschadigd zijn, laat deze dan onmiddellijk vervangen om verdere schade te voorkomen. Ten tweede is het belangrijk om losse rietstengels te laten herbevestigen. Ook deze kunnen schade aan andere delen van uw rieten dak veroorzaken. Wacht niet te lang om een specialist de reparaties te laten uitvoeren. Zoals aangegeven kunnen deze verdere schade veroorzaken en dat wilt u voorkomen.

Tip 4: Schakel vakexperts in voor uw kunstrieten dak

Het inschakelen van professionele rietdekkers met ervaring in het werken met kunstrieten daken is van cruciaal belang om de levensduur van uw dak te verlengen. Ze begrijpen de specifieke behoeften van kunstriet en kunnen reparaties en onderhoud professioneel uitvoeren. We denken graag met u mee als u op zoek bent naar een ervaren specialist voor uw Candur kunstrieten dak.

Leer alles over kunstriet voor uw een rieten dak aanschaft

Als u nog vragen heeft over het aanschaffen van een Candur kunstrieten dak helpen we u graag verder. We begrijpen dat zo’n beslissing niet over één nacht ijs gaat. Het is goed om u in te lezen over kunstrieten daken, maar we helpen u ook persoonlijk! Als u vragen heeft, kunt u deze telefonisch stellen via 088 – 669 9900 of stuur een mail naar dirkjan@candur.nl.