Candur heeft riet tot kunst verheven

Opgaan in bosrijke gebieden met rieten dak

Woont u in een bosrijk gebied? Dan is het pas echt genieten als u kiest voor een woning die opgaat in de natuur. Een zeer moderne, strak vormgegeven woning in een bosrijk gebied levert vaak een bijzonder beeld op. De woning steekt af bij de omgeving en springt hierdoor in het oog. Wilt u juist hebben dat uw woning één wordt met de natuur? Kies dan voor een woning van natuurlijke materialen als hout, baksteen en/of natuursteen. Dakbedekking van riet maakt het plaatje tot slot compleet. Kies voor een rieten dak en laat uw woning opgaan in het bosrijke gebied.

Uw woning één met de natuur

Dakbedekking van riet geeft een woning een natuurlijke, warme en karaktervolle uitstraling mee. Dat is ook niet zo gek want riet is natuurlijk ook een natuurproduct. Bij het bouwen van een woning kunt u uit verschillende soorten daken kiezen. Er is geen enkel ander soort dak te bedenken met net zo’n mooie, natuurlijke uitstraling als riet. Door te kiezen voor een rieten dak wordt uw woning één met de natuur. Een dak van riet mag dan eigenlijk ook niet ontbreken wanneer u het belangrijk vindt dat uw woning opgaat in de natuurlijke omgeving.

Rieten dak: natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk

Riet is een natuurlijk materiaal dat erg duurzaam en milieuvriendelijk is. Wanneer u kiest voor een rieten dak op uw woning, dan heeft u er nog jarenlang plezier van. Hoe lang een rieten dak precies meegaat, is van meerdere factoren afhankelijk. Een belangrijke factor is de kwaliteit van het riet. Maar ook hoe goed u het dak onderhoudt, is van invloed op de uiteindelijke levensduur. Een goed onderhouden rieten dak dat vakkundig is ontworpen en aangebracht gaat zo tussen de 20 en 25 jaar mee. Een dak van riet is dan ook een uitstekende keuze wanneer u op zoekt bent naar een duurzaam dak en tegelijkertijd wilt hebben dat uw woning mooi opgaat in de bosrijke omgeving.

Andere voordelen van rieten dakbedekking

Nog een ander belangrijk voordeel van rieten dakbedekking is het isolatievermogen. Rietstengels zijn hol van binnen en werken daarom heel goed als isolator. Riet isoleert uitstekend en is dan ook een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een dak met een hoge isolatiewaarde. Daar waar de bomen rondom uw woning al zorgen voor de nodige verkoeling in de zomer, houdt een rieten dak uw woning helemaal lekker koel en fris. En ook niet onbelangrijk: in de winter blijft uw woning daarentegen behaaglijk warm!

Meer weten over de mogelijkheden van een rieten dak op uw woning?

Woont u in een bosrijk gebied en wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van rieten dakbedekking op uw woning? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat er zoal mogelijk is.