Candur heeft riet tot kunst verheven

Landelijke stijl

Landelijke stijl

Bij een rieten dak denkt men al snel aan een woonboerderij of een landelijke woning. Maar wist u dat een modern huis en een rieten dak ook heel goed samengaan? Een modern huis met rieten dak komt steeds vaker voor. Een modern huis met rieten dak brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo is een dak gemaakt van riet karaktervol, duurzaam, milieuvriendelijk en dient het als een goede isolator. Een rieten dak zien we dan ook niet alleen terug op landelijke woningen, maar ook steeds meer op moderne woningen. Heeft u al weleens nagedacht over een modern huis met rieten dak?

Rieten dak en een landelijk huis

Een landelijk huis en een rieten dak gaan vaak hand in hand. Een landelijke woning kenmerkt zich namelijk door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan materialen als hout, natuursteen en baksteen, maar ook riet. Bij landelijke woningen wordt er vaak gekozen voor een rieten dakbedekking. Een dak van riet heeft een warme, natuurlijke uitstraling en maakt het plaatje compleet. De tijd dat een dakbedekking van riet alleen op woonboerderijen en andere landelijke woningen werd geplaatst, is nu echter voorbij.

Modern huis met rieten dak: helemaal hip!

Een modern huis met rieten dak is momenteel helemaal hip en in. Mensen zijn afgestapt van het idee dat een dak van riet alleen goed samengaat met een woning in landelijke stijl. Combineer de strakke vormgeving en heldere lijnen van een modern huis met een rieten dak voor een luxe, karakteristieke uitstraling van de woning. Een modern huis met rieten dak is helemaal zo gek nog niet. Eigentijds en toch vol karakter, dat is een modern huis met rieten dak!

Waarom kiezen voor een rieten dak op een modern huis?

Riet geeft de woning een karaktervolle uitstraling, maar dat is niet het enige. Riet is namelijk ook erg duurzaam en milieuvriendelijk. Een laatste goede reden om te kiezen voor een modern huis met rieten dak is de isolatiewaarde van dit natuurlijke materiaal. Riet heeft een holle stengel die gevuld is met lucht. Dit maakt dat riet een uitstekende isolator is. In de winter is het behaaglijk warm in huis en in de zomer lekker koel. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor een modern huis met rieten dak. Het heeft zo zijn voordelen.

Meer weten over de mogelijkheden van een modern huis rieten dak?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een modern huis met rieten dak? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden en kunnen u zo een beter beeld geven van de opties die u heeft. Wij helpen u graag verder!

Wat vinden onze klanten er van

''Wij zijn overgestapt van natuurriet naar Candur. Wij hadden wat problemen met ons vorige natuur rieten dak en hebben tijdens een grote renovatie toch de keuze gemaakt om het dak er ook bij mee te nemen.
Het koste wel wat, maar nu we een paar jaar verder zijn, zijn we erg tevreden en blij met de keuze. Het geeft ons veel meer rust nu er geen onderhoud meer is, en we ongestoord de open haar kunnen aansteken.''

Wilt u meer informatie over een van deze projecten? Neem dan gerust contact met ons op.