Huis met rieten dak

Een huis met een rieten dak: het is voor veel mensen een droom. Een huis met rieten dakbedekking heeft een luxe en warme uitstraling. Een echte must voor als je een landelijke uitstraling wilt geven aan je woning en je van een huis een thuis wilt maken. Klinkt goed? Wij leggen je uit wat je moet weten over een huis met een rieten dak.

Huis met rieten dak: de ontwikkeling

Vroeger werd er tijdens het bouwen van huizen gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Riet kreeg voor het dak al gauw de voorkeur. Niet gek, want het materiaal is en heeft een ventilerende en isolerende functie. Onze verre grootouders zagen dit ook, waardoor heel veel huizen bedekt werden met riet. Veel huizen kregen door de jaren heen een dak met dakpannen. Hoewel dit een flinke verschuiving leek, verdwenen de huizen met rieten daken niet. Vooral boerderijen of vrijstaande woningen zie je dat riet nog steeds een populair materiaal is als dakbedekking.

Verhuizen of verbouwen?

Een verhuizing is hét moment om je dakbedekking aan te pakken. Ook is het zo dat een rieten dak door de jaren heen een upgrade nodig heeft, in de vorm van een nieuwe kap. Ga je verhuizen of verbouwen en wil jij graag dat jouw huis een rieten dak heeft? Wij kunnen je hierbij helpen.

Wij geven jouw dak een natuurlijke rieten uitstraling met ons kunstriet. Nu denk je misschien, waarom kunstriet? Heel simpel: kunstriet telt diverse voordelen waar je van kan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan veel minder onderhoud dan een natuurlijk rieten dak en een langere levensduur.

Onze kunstrieten daken zijn gemaakt van volledig recyclebaar kunststof. Bovendien zijn ze rotvrij, waterproof en vlamdovend. Kortom: een aanwinst dus voor elk huis.

Wil je ook een huis met rieten dak?

Heb je ook interesse in een huis met rieten dak? Dat begrijpen wij maar al te goed. Neem gerust contact met ons op. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en aan welk kostenplaatje je moet denken. Zo weet je precies waar jij aan toe bent.